Creatief Atelier 'De Kleine Oceaan', dagbesteding

Individuele Creatieve Begeleiding PGB
Creatieve Therapie Groningen
Agenda en Zienswijze
Contact

Atelier & Indivdiuele Begeleiding

CORONABESTENDIGE ATELIERRUIMTE

Wil je meer weten, kom dan gerust vrijblijvend een kop koffie of thee drinken. Als je me een mail stuurt of belt maken we een afspraak.

Atelier 'De Kleine Oceaan', Creatieve Dagbesteding
Creatieve Dagbesteding Atelier 'De Kleine Oceaan' is bedoeld voor mensen met een PGB. Atelier De Kleine Oceaan biedt een creatieve werkplek waar het rustig is en weinig prikkels zijn. Een ruim atelier waar je kunt experimenteren met verschillende materialen en je eigen creativiteit kan vormgeven. Een begeleider kan natuurlijk meekomen als je dat fijn vindt.

Atelier 'De Kleine Oceaan' ligt aan de Oude Boteringestraat, in het centrum van Groningen en is gehuisvest in een sfeervol monumentaal pand. Je hebt een eigen grote witte tafel en kijkt uit op een groene binnentuin waar we in de zomer thee kunnen drinken. In verband met Corona wordt de komende tijd alleen Individuele Begeleiding gegeven. Tijdens de Individuele Begeleiding ben zowel jij als ik creatief aan het werk. Dit geeft een fijne concentratie. Als je wilt dat je begeleider/vader/moeder/vriend ook aanwezig is, kan dat natuurlijk gratis.

We hebben een heleboel materialen o.a.:
* krijt en wasco
* waterverf en acrylverf
* ecoline
* kleurpotloden
* collages
* gekleurd papier
* ......en anders schaffen we aan wat jij nodig hebt......

Heb je belangstelling, bel me dan gerust voor een afspraak om eens langs te komen en kennis te maken.

Joop is een autistische jongen van 16 jaar. Joop is in de puberteit terecht gekomen en wordt beschermd opgevoed. Hierdoor heeft hij weinig ander contact dan zijn ouders en weinig speelruimte om zijn grenzen als puber te leren verleggen en kennen. In het tekenen en schilderen kan hij deze grenzen wel onderzoeken. Joop schildert met grote kwasten over het papier op de tafel. Op tafel tekent hij met zijn vingers in de verf en zo ontstaan nieuwe beelden. Joop kan met plezier zijn puberteit beleven.

Ans is een autistische vrouw van 48. Ze is groot en sterk en wordt steeds agressiever naar begeleiders. Niemand weet wat er is. De psychologe zet creatieve begeleiding in. In de begeleiding blijkt dat Ans is boos omdat de deur 's nachts op slot gaat tussen haar huiskamer en slaapkamer. In de creatieve begeleiding maakt ze duidelijk dat ze wil dat anderen haar vanuit vertrouwen benaderen. Het slot op de deur geeft haar het gevoel dat anderen haar niet vertrouwen en dat maakt haar agressief. In samenwerking met de psychologe krijgt Ans na een half jaar een kamer waar het woon- en slaapgedeelte open kunnen blijven.

Dientje is een autistische vrouw van 54 jaar. Ze drinkt heel veel water en stoot de begeleiding agressief van zich af. Ze schreeuwt veel. In de tekeningen blijkt dat Dientje denkt dat haar moeder boos is op haar en haar daarom 30 jaar geleden naar de instelling heeft gebracht. Dientje verdrinkt ( het water) in haar verdriet en haar rouw. Totdat de creatieve begeleiding samen met de begleiders een plan maakt waardoor Dientje uit haar verdriet uit in plaats van verdrinkt. Dientje komt na een paar weken uit eigen beweging bij de begeleiders zitten, huilt en laat zich troosten. Ze kan haar verdriet verwerken.

Nu aanmelden: tekenendcoachen@home.nl

Warm welkom, Donna

T : 050-3141125
E : kunst@home.nl

Creatief Atelier 'De Kleine Oceaan'