Creatieve Therapie Groningen

Creatieve Dagbesteding
Creatieve Therapie Groningen
Agenda
Contact

Atelier & Indivdiuele Begeleiding

Atelier 'De Kleine Oceaan', Creatieve Dagbesteding
Creatieve Dagbesteding Atelier 'De Kleine Oceaan' is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking of voor mensen met autisme vanaf 14 - 80 jaar die een creatieve werkplek zoeken waar het rustig is. Weinig prikkels zijn en ze de ruimte hebben om hun eigen voorkeuren te ontdekken en vorm te geven.

De Creatieve Dagbesteding Atelier 'De Kleine Oceaan' ligt aan de Oude Boteringestraat, in het centrum van Groningen en is gehuisvest in een sfeervol monumentaal pand. In het atelier is plaats voor 4 deelnemers. Iedere deelnemer heeft een eigen grote tafel en kijkt uit op een groene binnentuin waar we in de zomer thee drinken.

Houd je van tekenen en schilderen, dan kun op dinsdag- en donderdagochtend langskomen van 9.00 - 12.00/13.00 uur. We hebben een heleboel materialen o.a.:
* krijt en wasco
* waterverf en acrylverf
* ecoline
* kleurpotloden
* collages
* gekleurd papier
* ......en anders schaffen we aan wat jij nodig hebt......

Heb je belangstelling, bel me dan gerust voor een afspraak om eens langs te komen en kennis te maken.

Wil je niet in een groep werken, maar heb je liever individuele begeleiding, dan kan dat ook.

Warm welkom, Donna

T : 050-3141125
E : kunst@home.nl

Donna heeft op verschillende ateliers gewerkt zoals het atelier van de GGZ Drenthe en het atelier van de NOVO waar vooral het accent ligt op het ontdekken en ontwikkelen van het plezier in creativiteit en je eigen voorkeuren.

In Van Boeijenoord heeft Donna door de beeldtaal 'gesprekken' kunnen voeren met een zwaar verstandelijk gehandicapte vrouw. Door begrip van de beeldtaal bleek dat de vrouw zich niet serieus genomen voelde als 's avonds de deur op slot ging. Zij wilde dat 's nachts de deur open bleef en dat zo werd erkend dat zij te vertrouwen was. Na een half jaar waren alle protocollen en procedures zo aangepast dat de vrouw zich gezien voelde en haar agressie naar het personeel was verdwenen.

Een andere vrouw was ook agressief naar het personeel. Door de tekeningen werd duidelijk dat zij verdronk in haar verdriet en dat haar agressie een schreeuw om hulp was. De vrouw dacht dat haar moeder haar vroeger naar Van Boeijen had gestuurd omdat zij iets fout had gedaan. Nadat zij dit verdriet had geuit, durfde ze tegen de medewerkers aan te kruipen en te beginnen met haar rouw ( haar moeder konden we niets meer vragen omdat zij al overleden was) en kon zij zich laten troosten.

Creatieve Dagbesteding, De Kleine Oceaan