Veranderen naar Zelforganisatie

Visie & Zelforganisatie
Zelforganisatie, Teamcoaching Leidinggevenden
Teamcoaching, Zelforganisatie Medewerkers
Zelforganisatie Intervisie & Individuele Coaching

Intervisie & Individuele Coaching Zorgprofessionals
werken vanuit het gezonde deel van jou als mens

In de intervisie wordt met intervisiekaarten gewerkt om gezamenlijk in de werksituatie het gezonde deel (weer) naar voren te brengen en zuiver te verwoorden. Door het gebruik van deze intervisiekaarten wordt gemakkelijk de overstap van 'oordeel naar oordeelloosheid' en van 'schuld geven naar het gezonde deel' gemaakt.

Als medewerkers zich concrete vaardigheden eigen maken vanuit het gezonde deel, ontstaat moeiteloosheid en energie om bij te dragen aan eigenaarschap en zelforganisatie & het versterken van de eigen regie van de client en de visie van de organisatie.

Het thuiszorgteam:'Intervisie heeft situaties in de wijk weer gezond gemaakt.' Een man heeft zijn vrouw beloofd om haar thuis te verzorgen. Door zijn onmacht wordt hij agressief naar zijn vrouw en wordt het thuis onveilig. Door de intervisie krijgt de wijkverpleegkundige het inzicht dat ze van acceptatie naar actie moet overgaan. Binnen een maand zit de vrouw in het verpleeghuis en is de relatie met haar man weer hartverwarmend.

Wijkverpleegkundige:"Ik ben vrij kritisch tegenover intervisiebegeleiders, maar bij Donna voelde ik me gelijk op mijn gemak. Ze begeleidt zonder 'poespas'. De begeleiding is 'back to basic' en daardoor ontstaat een open en veilige sfeer. Na maanden spreken we elkaar nog steeds met een glimlach aan als vanuit drama wordt gereageerd in vergaderingen....., dat werkt heel bevrijdend en relativerend, en brengt energie in het overleg....."

U kunt vrijblijvend contact opnemen met Donna Huizenga via 050-3141125 of universeelcoachen@ziggo.nl.

Hartelijk welkom, Donna Huizenga

Opdrachtgevers Hanzehogeschool, Academie voor Sociale Studies, Gemeente Noorderveld, Lentis/Dignis, Zorggroep Meander, Hogeschool Utrecht, Gemeente Groningen, Zorgplein Noord, Refaja Ziekenhuis Stadskanaal, Antoniusziekenhuis Sneek.

Cultuurverandering naar zelforganiserende teams

".....de intervisie heeft situaties in de wijk weer gezond gemaakt. Een man heeft beloofd zijn vrouw thuis te verzorgen. Door zijn onmacht wordt hij agressief naar zijn vrouw en wordt het thuis onveilig. Door de intervisie krijgt ik als wijkverpleegkundige het inzicht dat ik van acceptatie naar actie moet overgaan. Binnen een maand zit de vrouw in het verpleeghuis en is de relatie met haar man weer hartverwarmend...."