Training en Cursussen

Individuele Helende Creatieve Reis
Korte Creatieve Reis
Creatieve Therapie & Coaching
Autobiografisch Schilderen & Schrijven
Autonoom & Verbindend Communiceren

BEELDEN
het fijnst
afgestemde
in het meest
overvloedige

CORONAPROOF VEILIGE CREATIEVE RUIMTE

Autobiografisch Schilderen & Schrijven
Data : data in overleg mogelijk
Aantal : 1 of 2 personen 2 x per maand
Tijd : 2 uur per keer
Prijs : cyclus 4 x 2 uur € 625,- / € 575, - (student) incl.
Prijs : cyclus 9 x 2 uur € 1400,00 / € 1250,- (student) incl.
Prijs : € 85,- / € 75,- (student) per uur tot maximaal € 225,- /€ 195,- per dagdeel.
Plaats : Oude Boteringestraat 63a, Groningen
Info : Donna Huizenga 06 40 41 42 36
Email : tekenendcoachen@home.nl

Autobiografische Schilderen & Schrijven
Het bijzondere van beeldend werken is dat denken, voelen en handelen één worden. Je kunt ervaren dat in jezelf een wereld van veiligheid, vrijheid en vertrouwen aanwezig is. Niet één keer maar juist door telkens weer deze ervaring op te doen, wordt die wereld van vertrouwen en veiligheid tot een zachte bedding en stevig fundament!

Autobiografie Contrast & Heelheid
In het werken met creatieve materialen zijn denken, voelen en handelen met elkaar verbonden en kom je voorbij de wereld van goed & slecht in je eigen oordeelloze waarheid. In het Autobiografie Schilderen en Schrijven kijken we naar het contrast, de strijd en het verzet die verlangt naar overgave aan het leven in liefde: heelheid. Deze dualiteit en eenheid doorloopt ieder mens en wordt door Erikson beschreven als:
1. vertrouwen & wantrouwen
2. zelfstandigheid twijfel
3. intimiteit & isolement
4. behoeften & schuld
5. waardigheid & beschikbaarheid
6. autonomie & rolgedrag
7. flexibilteit & stagnatie
8. leiden en geleid worden
9. zelfliefde & ego
Tijdens het Autobiografisch Schilderen & schrijven is de 8e een sessies waarin we terug blikken en de rode draad bekijken van het leiden & geleid worden. In de 9e sessie maak je afsluiting van het geheel. De contrasten mag je in je eigen volgorde doen. Je kunt ook één of meerdere contrasten zelf kiezen en uitwerken in 9 sessies.

Overgave aan het Leven
Het is ook mogelijk om de levensfasen te schilderen en te beschrijven en te zien welke eigen thema's naar voren komen. De levensfasen zijn:
1e levensfase 0 - 7 jaar
2e levensfase 7 - 14 jaar
3e levensfase 14 - 21 jaar
4e levensfase 21 - 28 jaar
5e levensfase 28 - 35 jaar
6e levensfase 35 - 42 jaar
7e levensjaar 42 - 49 jaar
8e levensfase 49 - 56 jaar
9e levensfase 56 - 63 jaar
10e levensfase 63 - 70 jaar
11e levensfase 70 - 77 jaar
12e levensfase 77 - de dood
Ook al heb je een bepaalde levensfase nog niet bereikt, toch heeft het lichaam al innerlijk bewustzijn beschikbaar in het 'hier en nu' voor levensfasen die in het vooruitzicht liggen. Je kunt ook zelf één of meerdere levensfasen kiezen om beeldend uit te werken.

Creatieve Coaching & Innerlijke Heling
De coach zorgt dat je beeldende stappen blijft zetten die gericht zijn op je eigen waarheid en oorspronkelijkheid zonder zich in jouw creatieve uitwisseling tussen denken, voelen en handelen te mengen. In het creatief werken kom je in het 'hier en nu' en komen alleen die zaken uit het verleden aan de orde die nu in jouw 'hier en nu' spelen. De coach probeert door voordenwaardescheppend te zijn bij te dragen aan het 'hier en nu'. Ook dan stelt de coach open vragen die gericht zijn om antwoorden uit de heelheid, in plaats van de verwijdering, beeldend zichtbaar te maken. Een heelheid die in ieder mens aanwezig is, wat je ook hebt meegemaakt.

Nu aanmelden: tekenendcoachen@home.nl

Welkom, Donna Huizenga!

Petra

35 jaar

Het resultaat is dat dingen een plaats krijgen en zichtbaar worden. Door het beeldend werk heb ik een manier gevonden om antwoorden te vinden op levensvragen zoals werk en vriendschap. Ik kan helemaal in het beeldend werk opgaan en daardoor helemaal naar binnen keren. Het is bevrijdend om helemaal ik te zijn. Ik ben veel met mijn omgeving bezig. Problemen van anderen werden mijn problemen. Dat vloeide nog weleens in elkaar over. Als iemand iets van mij wil heb ik nu een bruikbaar beeld gemaakt dat ik kan gebruiken om mezelf te beschermen. Ik tekende een cirkel van vuur waarbinnen ik veilig ben en tegelijkertijd mensen mijn warmte kan laten voelen. Ik weet nu beter de scheiding tussen mezelf en de ander.


klik op het plaatje voor een grotere versie