Trainingspraktijk Autonomie en Verbinding

Agenda
Aanraking, adem, aandacht en aanwezigheid
Donna Huizenga
Contact

Aanraking, Adem, Aandacht en Aanwezigheid
Zondag 21 oktober wordt de Workshop AANRAKING, adem, aandacht en aanwezigheid gegeven in Edanz, het centrum voor ontmoeting en bewustwording in Groningen. In de workshop reiken we oefeningen aan om het verlangen naar de ander te verplaatsen naar het verlangen naar jezelf als uitgangspunt voor het aanraken van vreugde, zelfliefde en intimiteit in het contact met jezelf en de ander. Hierbij maken we gebruik van Quantum Light Breath van Jeru Kabbal en oefeningen uit geweldloze communicatie.

Aanraking
Door bewustwording van de Adem, die voortdurend in en om je heen en tussen jou en andere mensen is, kan je aangeraakt worden door (glimpen) kosmische liefde in jezelf. Deze aanraking en aanwezigheid van de levensadem geeft ons leven, lucht en liefde. Adem is zo dichtbij dat je heel gemakkelijk met je aandacht voorbij gaat aan de adem. In de workshop geven we de mogelijkheid om je diep te verbinden met de adem, in de adem aanwezig te zijn en jezelf aan te raken en van daaruit contact te maken met de ander.

Voelen en Zijn
Als kind leven we vanuit onze oorspronkelijke kosmische liefde. Met dezelfde aandacht en aanwezigheid van vreugde en zelfliefde rollen we net zo speels over het vloerkleed als dat we ons onbevangen nestelen in de armen van een ander. Geleidelijk aan verplaatst de aandacht zich naar buiten en ontwikkelen we strategieen om verbinding en liefde te vinden in de buitenwereld. De aandacht verplaatst zich onbewust van Voelen en Zijn naar Vinden en Willen. Naarmate we ouder worden kunnen we, juist door het ervaren van (scheidings)pijn & (scheidings)angst, bewust weer de aandacht op Voelen en Zijn richten en voorbij strategieen en oordelen ons opnieuw verbinden met de oorspronkelijke, speelse, vrije ruimte van zelfliefde.

Doornroosje
De verbinding met de kosmische liefde is als kind onbewust, door de verbinding met de levensadem kan de verbinding met de kosmische liefde bewust worden. Dit is eigenlijk het sprookje van Doornroosje. Het vrouwelijke, voelende valt in slaap naarmate het denken zich begint te ontwikkelen. Het mannelijke, denkende orienteert zich naar buiten waardoor onbewust de vervreemding tussen gevoel en verstand kan groeien (ego). Deze scheidingspijn van gevoel en verstand is universeel, net als het verlangen naar de samensmelting van gevoel en verstand, het heilige huwelijk van het mannelijke en vrouwelijk in jezelf. De scheidingspijn kan een uitnodiging zijn om het denkende, mannelijke bewust en liefdevol aan te wenden zich naar binnen te keren, zodat er een opening in de doornhaag (ego) kan ontstaan om het vrouwelijke, voelende wakker te kussen in jezelf. Zo kan jouw oorspronkelijke levensenergie en liefde je weer volledig vervullen en voeden.

In onze workshop richten we de aandacht op Voelen en Zijn en reiken we oefeningen aan om te ervaren hoe jij het denken met het voelen kan laten samensmelten in jezelf met de ander als spiegel. Hoe meer samensmelting in jezelf, hoe onbevangener de intimiteit en de liefde in de uitwisseling met de ander(en) kan zijn. In speelse oefeningen beleef je en ontwikkel je een bewuster samenzijn en de oneindig vele uitdrukkingen van liefdevolle verbinding.

Begeleiding
Donna
Adem, aandacht en aanwezigheid is voor mij de circulerende levensenergie en tederheid die voelbaar is in mezelf en het (intieme) contact met de ander. Hoe dichterbij en dieper ik met mezelf verbonden ben, hoe intiemer deze circulatie ook te ervaren is met de ander. Verbonden zijn met Mezelf, is lang een vage term voor me geweest. Van jongs af aan ben ik opgegroeid met woorden (het mannelijke) als middel om mezelf te beschermen waardoor kwetsbaarheid en intimiteit een wereld bleven binnenin mezelf en waar ik alleen via het woordloze van beelden (het vrouwelijke) contact mee kon maken. Ik werd kunstenaar en creatief therapeut en begeleidde mensen met energie- en lichaamswerk naar beelden zodat zij konden ervaren welke liefde in henzelf en anderen verborgen ligt. Een wereld die ik Overgave noem en waarvan een glimp opgevangen kan worden in de overgave aan jezelf, als het denken (mannelijke) volledig samenvalt met het voelen (vrouwelijke). Door de Quantum Light Breath, de centrering in tango en de taal van geweldloze communicatie, ervaar ik hoe ik juist door adem, aandacht en woorden, bewust in deze energie aanwezig kan blijven zodat de liefde in het contact met mensen op de voorgrond kan blijven.

Zondag 21 oktober

Aanraking, Adem, Aandacht en Aanwezigheid
Thema : Aanraking, Adem, Aandacht en Aanwezigheid
Locatie: Edanz, Groningen
Adres : van Oldenbarneveltlaan 6
Datum : zondag 21 oktober 2018, aanmelding tot 18 oktober 2018
Thema : Adem, Aandacht en Aanwezigheid
Tijd : 9:30-18:00 uur
Prijs : 125,00 euro inclusief koffie/thee/warme lunch
Info : Donna 050-3141125 of veldvanbewustzijn@ziggo.nl

Vrijdag 5 oktober en 14 september Introductieworkshop
Thema : Aanraking, Adem, Aandacht en Aanwezigheid
Locatie: Edanz, Groningen
Adres: van Oldenbarneveltlaan 6
Plaats: 9716 EJ Groningen
Datum: vrijdag 5 oktober 2018
Tijd: 19:30-22:30 uur
Prijs: 15,00 euro met Edanzkaart 12,00 euro
Info : Donna 050-3141125 of veldvanbewustzijn@ziggo.nl

Nu aanmelden? Mail: veldvanbewustzijn@ziggo.nl

Welkom DonnaDonna Huizenga