CLASSROOM Universeel Creatief Coachen

Zelforganisatie & Teamtraining
Teamcoaching & Visieontwikkeling
Intervisie Zorgprofessionals
Organisaties & Individuele Coaching

Intervisie Zorgprofessionals

Tijdens de intervisie brengen zorgprofessionals om de beurt werksituaties in.

Collega's leren open en oordeelloze vragen te stellen over de ingebrachte werksituatie en de situatie af te pellen en terug te brengen tot 'zoals de situatie echt is'.

Teamleiders, wijkverpleegkundigen en zorgprofessionals werken veel alleen. De neiging om situaties snel rationeel op te lossen wordt getransformeerd in het oordeelloos vragen stellen en communiceren van eigen gevoelens en behoeften, waardoor verbinding onstaat met collega's.

.....ik ben vrij kritisch tegenover intervisiebegeleiders, maar bij Donna voelde ik me gelijk op mijn gemak omdat ze begeleidt zonder 'poespas'. De begeleiding is 'back to basic' en daardoor ontstaat een open en veilige sfeer met mijn collega's. Na maanden spreken we elkaar nog steeds open aan als vanuit drama wordt gesproken in vergaderingen....., dat werkt heel relativerend in het overleg....."

Zorgprofessionals ervaren dat het zichtbaar maken van de eigen raakbaarheid, een vorm van communiceren is die verbinding en energie geeft in werk en prive.

U kunt vrijblijvend contact opnemen met Donna via 050-3141125 of veldvanbewustzijn@ziggo.nl.

Tot gauw, Donna

Donna legt uit:

Elk dagdeel wordt een beeldend thema ingeleid bijvoorbeeld 'binnen en buiten','licht en donker', 'vloeibaar of vast', 'kleur of zwart wit'. Aan de hand van de eigen associaties ontstaat een beeld dat op deze avond wordt uitgewerkt met verschillende materialen. Aan het einde van de avond worden open vragen gesteld over het beeld die individueel worden verwoord op papier. De laatste vragen zijn gericht op synthese van de verschillende beeldende ervaringen. Hierdoor ontstaan inzichten en antwoorden op vragen rond prive en werk. Hoewel wordt gewerkt in een groep vindt een individueel proces plaats.